Il nostro sito utilizza i cookie. Per continuare la navigazione devi accettare il loro utilizzo.
Accetto
Info
Partner Gruppo Markonet
Non ingoiate il rospo
Cerca |

DA LEGGERE...
'Difendetevi! Manuale di sopravvivenza del consumatore' di Carlo Rienzi - Edizioni Cairo
'DISSANGUATI? La guida pratica per la tutela del consumatore' a cura del Codacons - ED. DE AGOSTINI
VIAGGI & TURISMO - Comunicati stampa
sabato, 28 gennaio 2012

sabato, 28 gennaio 2012

ANIJA COSTA: “CODACONS” DEPOZITON KERKESEN NE GJYKATEN E DREJTESISE SE MIAMI-it

AKSION KOLEKTIV PER DEMSHPERBLIM TE PASAGJEREVESI PASOJE E TRAGJEDISE SE MBYTJES SE ANIJES TURISTIKE COSTA CONCORDIA, NE AFERSI TE ISHULLIT GIGLIO, “CODACONS” NE BASHKEPUNIM ME 2 STUDIO AMERIKANE “NAPOLI BERN RIPKA SHKOLNIK LLP” E “PRONER E PRONER”, KANE ORGANIZUAR NJE AKSION KOLEKTIV NE MIAMI KUNDER “COSTA CROCIERE E CARNIVAL” ME SYNIMIN PER TE PERFITUAR DEMSHPERBLIMIN LEGJITIM PER TE GJITHA DEMET E SHKAKTUARA TE TE GJITHE PASAGJEREVE INTERNACIONALE TE PERFSHIRE NGA KJO NGJARJE.

Kerkesa e pare ne gjykaten e MIAMI-it, ne lidhje me 39 pasagjeret e pare qe i jane drejtuar agjensise CODACONS, eshte aktive qe prej 27/01/2012.

TE GJITHE PASAGJERET ITALIANE DHE THE HUAJ MUND TE REGJISTROHEN DUKE MBUSHUR FORMULARIN E DUHUR NE:  LINK I DISPONUSHEM DHE NE GJUHE ANGLEZE.
TE GJITHE ATA QE DO TE REGJISTROHEN DO TE KONTAKTOHEN NGA AVOKATET TANE DHE MUND TE BEHEN PJESE E KESAJ INIZIATIVE KOLEKTIVE NE MIAMI PA ASNJE SHPENZIM PARADHENIE.

“BEHET FJALE PER NJE AKSIDENT SHUME TE RENDE- POHON PRESIDENTI CARLO RIENZI- NDAJ E NDJEJME PER DETYRE QE TE GARANTOJME DINJITETIN PER JETEN DHE SIGURINE KUNDREJT NJEREZVE: TE GJITHE ATA QE GJENDESHIN NE BORDIN E ANIJES KANE TE DREJTEN PER TU DEMSHPERBLYER JO VETEM PER DEMET MATERIALE ( PAGESA E PUSHIMIT, OBJEKTET PERSONALE TE HUMBURA APO DEMET FIZIKE TE MUNDSHME) POR DHE ATO MORALE, SI FRIKA DHE TERRORI QE KANE PESUAR, ASHTU SI DHE RREZIKU I MBYTJES. ESHTE E PAPRANUESHME QE PAVARESISHT MJETEVE TE SOFISTIKUARA ME TE CILAT JANE TE PAJISUR KETO LLOJ ANIJESH, TE INSTALLUARA PIKERISHT ME QELLIMIN PER TE EVITUAR PERPLASJET DHE NGECJET NE CEKETINE, TE NDODHIN AKSIDENTE TE TILLA. E DREJTA ESHTE SHUME PAK E TUTELUAR NE VENDIN TONE, SI NE PLAN GJYQESOR ASHTU DHE NEPERMJET TRANSAKSIONEVE TE VARFERA - VAZHDON RENZI- NDAJ E PAME TE ARSYESHME QE TE TENTOJME RRUGEN E SERIOZITETIT DHE DINJITETIT TE PERSONAVE, TE CILET NUK MUND TE NDIHEN TE DEMSHPERBLYER ME 11.000 EUR PER NJE RREZIK JETE KAQ EVIDENT , QE DO TE SHENOJE GJITHE EKZISTENCEN E TYRE. NE ANEN TJETER DO TE TENTOJM RRUGEN E NDESHKIMIT SHEMBULLOR TE SJELLJEVE TE TILLA TE PAPRANUESHME QE MUND TE NDALOHEN VETEM NEPERMJET NDESHKIMEVE SHEMBULLORE.”

MBI BAZEN E UDHEZIMEVE NE VIJIM, DUKE JU BASHKANGJITUR AKSIONIT MUND TE MERRNI PJESE DHE SI PALE CIVILE NE PROCESIN PENAL QE MBAHET AKTUALISHT NE GROSSETO, NE TE CILIN “CODACONS” ESHTE SHPALLUR SI PALA E LENDUAR PER TI KERKUAR DEMSHPERBLIM PERGJEGJESVE DIREKT SI KOMANDANTI SCHETTINO DHE OFICERE TE TJERE TE BORDIT.

NE RAST TE DESHTIMIT TE AKSIONIT NE SH.B.A., INICIATIVA NUK PERJASHTON AKSIONET INDIVIDUALE APO KOLEKTIVE ( CLASS ACTION) DHE NE ITALI, DHE PO ASHTU , NJE AKSION DEMSHPERBLIMI PER DEMTIME NE BAZE TE KODIT ADMINISTRATIV KUNDER KAPITENERIVE TE PORTIT DHE ADMINISTRATAVE TE TJERA PUBLIKE PER MUNGESE KONTROLLESH DIREKTE ME QELLIM PARANDALIMIN E AKSIDENTEVE TE TILLA.

TE MARTE 31 JANAR NE GENOVA, NE OREN 13.30, DO TE MBAHET NJE KONFERENCE SHTYPI E “CODACONS” E DREJTUAR NE BASHKEPUNIM ME AVOKATE TE TJERE TE HUAJ QE JANE BASHKANGJITUR PER TE ILUSTRUAR TE GJITHA DETAJET E AKSIONIT KOLEKTIV.

LINK TE DOBISHEM:
Sezioni: Comunicati stampa
Aree: VIAGGI & TURISMO, TRASPORTI, CLASSACTION
Parole chiave: